A génjeinkbe van írva, hogy hány évesen veszítjük el szüzességünket?

Valami ilyesmit állítanak most a kutatók. 125 ezer embert adatait bogarászták át.

Eddig úgy tudtuk, és ezt a hitünket erősítették iskoláink és a hollywoodi filmek kliséi is -, hogy a szüzességünk elvesztésének időpontja mindenféle bonyolult külső körülmények függvénye.

Hogy hogy nézünk ki, hogy mennyire vagyunk népszerűek, milyen ruhákat hordunk,milyen iskolába járunk, kik a barátaik, mi a vallásunk, milyen pénzügyi helyzetben van a családunk vagy hogy a szülők mennyire tartják rajtunk a szemüket.

szerelem

Nos, a kutatók nem zárják ki, hogy ezek is szerepet játszanak a felnőtté válás ezen rituáléjának az időpontjában, de közel sem annyira a mi választásunk, mint azt eddig gondoltuk.

A cambridge-i egyegyetem kutatói ugyanis 125 ezer ember adatait átbogarászva arra a következtetésre jutottak, hogy a génjeink is – ha nem is annyira, mint a testmagasság vagy az intelligencia kérdésébe, de – alaposan bejátszanak.

Összesen 38 gént tudtak valamilyen összefüggésbe hozni a szüzesség elvesztésének időpontjával, közülük a legfontosabb talán az, amely a kockázatvállalásunkat határozza meg, illetve az, ami miatt a többiek valamiért irritálónak találnak bennünket.

Mondani is felesleges, az előbbi sietteti, míg az utóbbi késlelteti az eseményt, és az élet sok más területére is kihatnak.

A szakemberek egy része szkeptikus, mondván mindez egyáltalán nem jelent egyenes összefüggéseket, mások szerint viszont egyre jobban úgy tűnik, hogy a biológia sokkal inkább meghatározza életünket, mintsem azt korábban gondoltuk.

Forrás: Washington Post

Kategória: Érdekes Címke: , , ,

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés