Meddig tart átlagosan egy szex? 30 másodpercig? 40 percig?

Természetesen különböző a hossz, de azért vannak támpontok.

A szex hossza nemcsak páronként változik jelentősen, de sok függ a pillanatnyi hangulattól, a ráhangolástól, az erotikus felfűtöttségtől, az elfogyasztott alkohol mennyiségétől és még sok minden mástól.

De mégis lehet átlagos hosszról beszélni, főleg azok után, hogy a szexuális játékokat áruló Lovehoney internetes áruház 4400 vásárlóját kérdezte meg e fontos témában.

Nos, az jött ki, hogy a heteroszexuális párok esetében a szex hossza átlagosan 19 perc, amiből az előjáték elvesz 10 percet, és magára az aktusra marad 9 perc.

Ezzel a párok több mint a fele meg is van elégedve, habár a férfiak 23, a nők 19 százaléka mondja azt, hogy ennél hosszabb lenne az ideális.

No persze ne felejtsük el, hogy itt szexjáték-vásárlókat kérdeztek meg, akik nem biztos, hogy az átlagot testesítik meg.

Fotó: Pixabay.com

Egy 10 évvel korábban készült amerikai kormánytanulmány azt találta, hogy az átlagos szex hossza valahol három és hét perc között van, előjáték nélkül. (A megkérdezettek a kívánatos hossznak a 7-13 percet jelölték meg.)

2016-ban a Queensland Egyetem kutatói arra kértek 500 vállalkozót, hogy négy héten keresztül stopperral mérjék a szexet. 33 másodperc volt a legrövidebb, 44 perc a leghosszabb aktus, míg az átlag 5,4 percre jött ki, szintén előjáték nélkül.

Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de érdemes megemlíteni, hogy a Lovehoney felmérése szerint a férfiak 75 százaléka mindig eljut a csúcsra, míg a nők csak az esetek 28 százalékában. Kölcsönös orgazmust nagyjából az aktusok egyharmada hoz el – legalábbis a szexjáték-vásárlók körében.

Innen: Vice.com

Kategória: Érdekes Címke: , ,

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés