Most már hivatalos: a mosómedvék is okosak

Háziállatnak rettenetesek, de helyén van az eszük. Megugrották az Ezópusz-tesztet, ami eddig kevés állatnak sikerült.

Az Facebook-hírfolyamban felbukkanó mosómedvék kedves, aranyos teremtések, akik mindenféle cuki dolgot csinálnak.

A valóságban ez nem pontosan így van: háziállatnak szinte kezelhetetlenek, aki felelőtlen módon mégis beszerez belőlük, az általában úgy jár, mint Hrabal történetében Metud bácsi mosómedvéje, akin a gazdája hirdetés útján igyekezett túladni.

A szertelen mosómedvékről a közelmúltban az is kiderült, hogy okosak.

A National Geographic arról számolt be, hogy ők is csatlakoztak azokhoz az állatokhoz, akik átmentek az úgynevezett Ezópusz-teszten.

Ennek lényege – ahogy az eredeti történetnek is -, hogy az állatoknak egy hosszú, részben vízzel töltött csőből kell kiügyeskedniük az élelmet.

Ezt a feladatot oldották meg most a mosómedvék.

Mosómedvék

Amikor csak a köveket készítették oda, akkor nem tudták mit kell csinálni, ám miután az emberek megmutatták nekik, hogy azokat be kell hajigálni a csőbe, hogy a víz, és ezzel együtt az édesség is feljebb jöjjön, a nyolc közül kettő megtanulta a leckét, és maga is megcsinálta a feladatot.

Volt egy harmadik mosómaci is, aki addig, addig ügyeskedett, amíg kiborította a csövet, és így jutott hozzá a csemegéhez.

Ezzel a kísérlettel a mosómedvék csatlakoztak a tesztet már sikeresen teljesítő emberszabású majmokhoz, varjakhoz és szajkókhoz.

Ezúton is gratulálunk nekik.

Kategória: Érdekes, Humor, Videó Címke: , ,

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés