Metropolisz felhőkarcolókkal – Három lenyűgöző fotó Londonról

És megértjük, hogy miért fontos város ez.

Londonnak 9 millió lakója van, elővárosokkal együtt 14 millió.

Mikor ott vagyunk, érezzük, hogy hatalmas, de ezt a méretet nehéz visszaadni a képeken, még akkor is, ha a világ egyik legtöbbet fotózott helyéről van szó.

Valószínűleg azért, mert a részletek – templomok, paloták, téglaházak, folyó és hajópart, piros emeletes buszok stb. – általában nem a világvárosi létre koncentrálnak.

Ez a három fotó viszont segít éreztetni London súlyát.

A City

London, City

A londoni City még ma is a világ egyik legfontosabb, vagy talán a legfontosabb pénzügyi központja. A rómaiak annak idején itt alapították meg a várost. És biztos csodálkoznának,  ha látnák, mi lett belőle kétezer év múlva.

 A Shard

A maga 309 méterével az egyik legmagasabb épület Európában. 2013-ban adták át, de ez a rövid elég volt ahhoz, hogy London egyik szimbólumává váljon. Érdekes, hogy nem Temzétől délre épült, ami korábban nem számított különösen izgalmas helynek. 72 emeletén étterem és kilátó várja a turistákat.

Különleges légifotó a házrengetegről

London légifotó

A felvétel különlegessége, hogy nyugati irányból készült, úgy, hogy sem a Parlament, sem a London Eye nincs rajta. A Towert is csak az találj ameg, aki nagyon kitartóan keresi. A balon látható felkőkarcoló együttes a City, szembe vele, a folyó túlpartján a Shard. A háttérben Canary Warf, London újabb üzleti negyede. A felhőkarcolók az utóbbi egy-két évtizedben épültek.

Kategória: Érdekes, Képek Címke: , ,

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés