Well done, medium, rare? – A steak értelmezése

Színek  és hőmérsékletek.

Magyarországra is kezdenek begyűrűzni a steakek elkészítésének angol nevei.

De mit kell érteni azon, hogy rare, medium vagy well done?

Nos, az alábbi (amerikai) ára segít ebben.

  • Rare : A hús belseje hideg (élénk) piros, hőmérséklete 50 Celsius fok körüli.
  • Medium rare: A hús belseje meleg (halványabb) piros, hőmérséklete 57 Celsius fok körüli.
  • Medium : A hús belseje rózsaszín, hőmérséklete 63 Celsius fok körüli.
  • Medium well: A hús belseje kicsit rózsaszín, hőmérséklete 66 Celsius fok körüli
  • Well done: A hús belseje nem rózsaszín, hőmérséklete 70 Celsius fok körüli.

Steak  értelmezése

Kategória: Érdekes Címke: , ,

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés